torsdag den 26. april 2018

Kursus 22 april med Jane Johansen

Så er det søndag den 22. april kl. 9.30. Vi skal undervises af Jane Johansen i "False stained glass" syning. Og så er der nok nogen, der vil spørge. Hvad er " False stained glass"? Ved Stained glass syes et sort bånd på alle delene. Ved False stained syes delene på sort bund, ved at applikere delene på og sy med tungesting uden om.  Så det er noget nemmere. Alle er mødt op, spændte på, hvad vi skal sy.


Allerførst starter vi med kaffe og rundstykker.


Vi skal lige tanke energi, så vi er skarpe og fokuserede.


Jane havde mange ting med, som hun har syet og gerne vil vise os. Her er et tæppe syet, som kalejdoskop. Det er flot og en rigtig god kant om, som fuldender tæppet. Senere kommer endnu et kalejdoskop-tæppe.



Her er et tæppe syet af  halve sekskanter i tre farver.


Her er samme tæppe, men vendt, så det giver et andet udtryk. Sjovt.


Igen vendt en gang og et nyt udtryk.


Her er så endnu et kalejdoskop- tæppe. Denne gang syet af et stykke stof med roser på.


Som I kan se, så er kanten det originale stof. Når det så er skåret og syet sammen igen, giver det de forskellige sekskanter. Flot ikke.


Her kan I se flere af sekskanterne.


Dette vægtæppe er syet i blå stoffer, syet i sekskanter på en anden måde.


Og her kan I igen se, hvor det ændrer sig ved, at vende det lidt om.




Jane er også glad for at sy kasser. Her er et vægtæppe, som er syet, så det giver et tre- dimensionelt udtryk. Det er lidt svært at se på billedet, men de mørke felter dybest i tæppet har forskellige farver. Et rigtig flot og facinerende tæppe.


Her er et andet tæppe med kasser. det er mere enkelt end det første, men stadig flot.


Her er så det tredje tæppe med kassemotiv. En anden teknik, men igen et flot tæppe og med skønne farver.


Jane har også syet to tæpper med labyrint. Dette har en gul midte, som går over i en grøn farve og til sidst over i en blå farve. Nederst kan I se, hvor man starter.


Det andet tæppe starter med lys grå i midten, som bliver mørkere og mørkere. her kan I se start for oven. Og Jane ved, at man kan komme ind til midten på begge tæpper. Det er prøvet af nogle børn, som til sidst fik de voksne med også. En hyggelig leg på et par meget flotte tæpper.


Dette tæppe har 20 forskellige felter, som er sjove, at sy. Syet i grålige og sorte farver.


Her endnu et tæppe syet på samme måde og i samme farver, men med endnu flere felter. Flotte tæpper.

Og som I kan se, har Jane en kærlighed til kasser. Her er et vægtæppe med kasser i mange flotte farver og i forskellige størrelser.


Her kan I se et andet tæppe med mange kasser i flotte farver og størrelser. Det kunne være, at vi skal have Jane over igen, til at undervise i kasser, for de er virkelig flotte.


Jane har også syet de næste to tæpper, som er syet i log cabin teknik. Dette er med en rød midte og er super flot.


Og dette er syet på samme måde, men i grålige farver. Super.


Dette tæppe kan jeg ikke se, hvordan det er syet. Det ser ud til, at det er syet om en lille sort trekant og så sat sammen. Men det er en flot teknik.


Jane viste også denne bordløber, hvor hun først syede en lille og så en stor. Ved en tilfældighed fik Jane dem lagt oven på hinanden og så lavede hun denne på billedet efter et mønster hun lavede ud fra de andre to. Flot resultat.


Da så en i familien gerne ville have et lille juletræes-tæppe, så syede Jane det efter samme mønster der var lidt forstørret. Flot ikke.


Denne løber eller lille tæppe er syet i en anden teknik og bladene er applikeret på. Rigtig sødt.


Plus alle de skønne ting, som Jane havde lagt op på bordet. De var bare skønne. Der var tasker, billeder, puder og dækkeservietter.


På et andet bord har Jane lagt forskellige duge, syet som keltisk design. De er flotte.


Her skal I se nogle dækkeservietter, hvor der er applikeret et specielt hjerte på.


Se hvor smukt dette hjerte er. Og hvis I ser nærmere er de to hjerter forskellige. Det var det meste af det, som Jane havde med og som hun ville vise os, så vi kan få ny inspiration.


Men nu skal I se hvad vi alle fik syet på denne dag. De fleste syede hjerte. I røde, gyldne, grønne og lyse farver. De var alle så flotte og det bliver spændende og se, hvad de ender som.


Conny syede denne Sun Bonnet Sue i gyngestol. Hvor er den sød.


Ritha fik begyndt på et hus i skoven. Det er meningen at der skal farvede stoffer i alle felter. Men det kunne også blive flot hvis, det blev syet i sort og hvid.


Her kan I se Helle`s Sun Bonnet Sue med en tulipan. Den er rigtig sød.


Her er en fugl. Jeg er ikke helt sikker på, hvem det er, der har syet den. Men den er sød og kan bruges på mange måder. Den er flot.


Her er en lille svane, som jeg heller ikke er helt sikker på, hvem der har syet. Men det er et sødt motiv til mange ting.


Og her er de grønne hjerter, som ser godt ud. Der er jo ingen, der siger, at hjerterne skal være røde. De kan også være flotte i andre farver.


Og til sidst et overblik over det vi fik syet denne dag


Vi siger tusind tak for en lærerig og hyggelig dag til Jane og hendes mand, som tog turen til Ravnkilde helt fra Sjælland. Jeg tror at vi alle kan sige, at vi har lært noget nyt. TAK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar